De bewindvoerders van Intertoys hebben donderdag het faillissement aangevraagd voor Intertoys. Daarbij gaat het om de Nederlandse activiteiten, waarvoor vorige week al uitstel van betaling werd verkregen.

De winkels van Intertoys blijven voorlopig geopend. De curatoren zijn met diverse partijen in gesprek om de activiteiten geheel of gedeeltelijk door te starten. In totaal gaat het om 286 Nederlandse winkels, twee distributiecentra en het servicekantoor in Amsterdam.

De winkels van ruim honderd franchisenemers in Nederland vallen buiten het faillissement. Hetzelfde geldt voor de Belgische activiteiten. Intertoys voert vergevorderde gesprekken over de verkoop van de speelgoedwinkels van Bart Smit bij onze zuiderburen. De verkoop wordt naar verwachting op korte termijn afgerond. In Nederland zijn bijna alle vestigingen van Bart Smit in een eerder stadium al omgebouwd naar Intertoys.

Maatregelen
Het speelgoedconcern werd ruim een jaar terug door Blokker Holding verkocht aan de Britse investeerder Alteri. Sinsdien is ‘een breed scala aan investeringen en initiatieven opgezet’ om de prestaties van Intertoys te verbeteren. Daarbij ging het onder meer om het aanstellen van een nieuw en ervaren management, het lanceren van een nieuw IT-platform, webwinkel en leveranciersvoorwaarden, het opschonen van oude voorraden en het optimaliseren van de supplychain.

Deze maatregelen hebben een faillissement niet kunnen afwenden. De retailer heeft naar eigen zeggen last van de aanhoudende druk op de gehele detailhandel, de toenemende onlineverkopen en de concurrentie van discounters van buiten de traditionele speelgoedbranche.

Bron: retailtrends.nl
Foto: nhnieuws.nl