Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel lag vorige maand op dertig. Dat zijn er tien meer dan in de laatste maand van 2018, maar minder dan in januari vorig jaar, blijkt uit cijfers van het CBS.

Zes voedingswinkels werden in januari failliet verklaard, terwijl drie huishoudzaken en ook drie recreatiewinkels over de kop gingen. Verder werden twee elektronicaverkopers en één supermarkt of warenhuis failliet verklaard. In januari vorig jaar gingen nog 44 winkelbedrijven op de fles, het hoogste aantal in heel 2018.

Onder meer elektronicaketen MyCom vroeg vorige maand het faillissement aan. Ook schoenenketen Leemans ging over de kop, waarna een aantal vestigingen werden doorgestart door branchegenoot Nelson. Verder werd al op de vierde dag van het jaar webwinkelbedrijf Create2Fit failliet verklaard.

Januari is vaak een maand met relatief veel faillissementen. Niet alleen vorig jaar, ook in 2015 en 2016 gingen in de eerste maand van het jaar de meeste winkelbedrijven op de fles.

Bron: retailtrends.nl
Foto: shutterstock.nl