Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel is in maart uitgekomen op 27. Dat is er één meer dan de maand ervoor, blijkt uit cijfers van het CBS.

In vergelijking met maart vorig jaar gingen vier winkelbedrijven minder failliet. In de eerste drie maanden van dit jaar gingen 83 retailers failliet. Vorig jaar stond de teller na het eerste kwartaal op honderd faillissementen.

De opvallendste faillissementen waren vorige maand die van Op=Op Voordeelshop en Coolcat. Ook de winkels van Fred de la Bretoniere werden in maart failliet verklaard. Voor Op=Op Voordeelshop en Fred de la Bretoniere is het tot een doorstart gekomen, terwijl de curator over de mogelijkheden voor Coolcat nog met partijen in gesprek is.

Bron: retailtrends.nl
Foto: shutterstock.nl

Noot: Hoewel het aantal faillissementen vrijwel gelijk bleef, was de impact van die omgevallen bedrijven wel groot. Het ging om grote retailers (Op=Op Voordeelshop, Coolcat) met veel winkels en dus grote gevolgen. In februari viel Intertoys om en ook in de eerste helft van april zagen we al grote ketens met problemen (Sissy Boy, surseance voor Miller & Monroe).